Fillerbehandling

Patientinformation

Patientinformation ved fillerbehandlinger

Hvad er Juvedérm, Restylane og lignende mærker?

Restylane og tilsvarende mærker er et fyldstof indeholdende hyaluronsyre, som anvendes til at forme hud og ansigt. Hyaluronsyre virker ved at lægge sig i og udfylde ujævnheder som for eksempel rynker under huden.

Fillerbehandling af rynker

Der er altid en vis risiko for infektion om end den er meget sjælden. I dagene efter injektionen vil der altid være lidt hævelse og indimellem ses nogle blodudtrædninger og småblødninger under huden i form af små sorte og blå mærker. Disse kan skjules med makeup og pudder. I sjældne tilfælde kan der opstå betændelse, der kan behandles med penicillin.

Efter fillerbehandlingen

Der er let ubehag i dagene efter, men dette går hurtigt over. Hævelsen kan klares ved at lægge is på en ½ time 2 gange om dagen. Og får man lidt blå mærker på grund af blodudtrædninger kan disse skjules med make-up. Det er ikke nødvendigt at anvende forbindinger og man kan gå i bad umiddelbart efter. Nogen sygemelding er ikke nødvendig og man kan genoptage sit arbejde umiddelbart efter. Man skal dog undgå at spise og drikke noget varmt indtil lokalbedøvelsen er ophævet, således at man ikke brænder læberne.

Læs iøvrigt på sundhed.dk om rynkebehandling med Restylane