For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Ansigtsløft

Patientinformation

Patientinformation

Om operationen for ansigtsløft

Et ansigtsløft kan foretages på utallige måder, men i princip foregår alle ved at der skæres foran øret og rundt om øresnippen og evt. bag øret og derefter ud mod nakken. Herefter undermineres dele af ansigtets hud. Når huden er løsnet strammes der op i den mere underliggende muskulatur for at få et mere varigt resultat. Derefter strammes huden og det overflødige hud klippes af og huden sys igen mod øret. Undervejs foretages evt. supplerende operationer af øjenlåg og hage.

Et ansigtsløft foregår altid i fuld narkose overvåget af en narkoselæge. Dette gør at man ikke mærker at der bliver anlagt lokalbedøvelse og i det hele taget ikke ænser ubehaget ved operationen. Tidvist lægges der dræn. At foretage et ansigtsløft er en specialistopgave, og derfor gør plastikkirurgen meget ud af at vurdere, præcis hvilken teknik der skal anvendes for at hjælpe på lige dit ansigt.

Risici og komplikationer ved ansigtsløft

Alle operationer indebær en vis risiko for komplikationer, og som ved andre operationer kan der optræde blødning under huden. Dette kan nødvendiggøre en operativ udtømning under en ny bedøvelse. Der kan opstå sår og død hud oftest foran ørerne og tidvis bag ørerne. Dette ses sjældent men kan forekomme især hos rygere. Derfor kræves der rygestop i mindst 14 dage før/efter operation. Endvidere kan arrene blive synlige – brede og fortykkede. Dette kan afhjælpes ved en operation hvor arrene fjernes.

Der kan opstå sårinfektion, men dette er heldigvis sjældent i ansigtet. Såvel følenerver som nerver til ansigtsmusklerne kan blive beskadigede, men dette er også ekstremt sjældent især med de skånsomme teknikker vi anvender på klinikken. Slutteligt kan nævnes at der kan opstå skuffelse over resultatet, og at du ikke synes at operationen har haft helt den effekt, du ønskede.

Efter operationen

Efter et ansigtsløft vil der naturligvis være nogle smerter og ubehag. Efter et ansigtsløft fornemmer du en let følelsesløshed i det løftede hudområde.

Varighed: afhængig af genetiske forhold og livsstil. Generelt 10 år.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.

Du kan også læse om ansigtsløftning på sundhed.dk