For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Ører

Patientinformation

Patientinformation

Om operation for stritører

Operationen foregår normalt i lokalbedøvelse, som anlægges ved en række stik i og omkring øret. Man opererer oftest fra bagsiden af øret hvor brusken frilægges og formes til den nye form. Derefter sys huden og man gentager operationen på det modsidige øre, såfremt dette også skal opereres. Slutteligt anlægges en forbinding, der skal ligge til næste dag, hvorefter denne kan fjernes på klinikken. De følgende 3 uger anvendes et pandebånd om natten, og ved behov i øvrigt, således at man ikke vrider øret ud af form. Oftest er der ikke behov for trådfjernelse da der benyttes selvopløselig tråd, og ellers vil der være tale om trådfjernelse ca. 1 uge efter operationen. Operationen varer typisk en time, men det afhænger af indgrebstype.

Risici og komplikationer

Der er altid risiko for efterblødning og eventuelt blodansamling. Dette kan af og til kræve operativ behandling. Der kan opstå betændelse, men dette er meget sjældent og kræver behandling med antibiotika. Ingen mennesker har 100 % symmetriske ører, og plastikkirurgen vil heller ikke forvente eller garantere 100 % symmetri efter en øreoperation. I sjældne tilfælde hvor operationen ikke har haft den ønskede effekt, kan det være nødvendigt at foretage et korrektivt indgreb.

Efter operationen 

Som nævnt er der kun krav om forbinding det første døgn og derefter pandebånd om natten de første tre uger. Du må først brusebade ørerne efter to dage. Du bør tage det roligt og undgå sport og voldsomme bevægelser de første to uger. Sygemelding varierer fra et par dage til en uges tid afhængig af arbejdstype og gener efter operationen. I én til to timer efter operationen kan du ikke mærke noget, men når lokalbedøvelsen forsvinder vil der oftest komme smerter. Det vil oftest være nødvendigt at tage paracetamol (Panodil, Pinex, Pamol etc.) og evt. stærkere smertestillende de første dage efter operationen, og dette aftales med kirurgen efter operationen. Efter den første nat er de værste smerter oftest aftaget. Hue/pandebånd må gerne benyttes i en periode, hvis dette føles behageligt, for eksempel ved sportsudøvelse.

Varighed: Permanent forbedring.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.