For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Brystløft

Patientinformation

Patientinformation

Om operationen

Ved et brystløft skal der både fjernes hud og brystkirtlen skal formes. Brystvorten skal placeres opad, og ofte skal det brune område gøres mindre. Brystoperationen kan foregå i lokal bedøvelse eller fuld bedøvelse, lidt afhængigt af dit temperament og din evne til at klare lokal bedøvelse, da det foregår ved at du får en hel del stik i hvert bryst. Operationen varer 1½-2 timer ved et lille løft og 2-2½ timer ved et stort løft. Efter brystløftoperationen vil der blive sat plaster på, en forbinding og en god støttende BH.

Inden brystløftet vil vi tage fotos, og kirurgen vil i samråd med dig tegne op, hvor brystvorten skal sidde og hvor meget denne skal mindskes ved et stort løft. Der tegnes også op, hvor meget hud, der skal fjernes for at give det bedste resultat. Ved slikkepindsmetoden med kun et ar rundt om og under brystvorten, vil arret være noget rynket i starten, men dette vil glatte sig efter ca. 3 mdr. Der kan også være en længere helingsperiode ved denne metode på grund af den rynkede hud. Ved ankerarret er der normalvis ikke de store helingsproblemer. Ved operationen fjernes kun en lille smule hud, så brystet vil i princip have samme størrelse som inden operationen, og fylde det samme i BH-skålen, men naturligvis sidde betydeligt pænere.

Bivirkninger og komplikationer

Følesansen i brystvorten kan mindskes, mistes, ændres eller endda tidvis blive bedre. Det har dog heldigvis ingen betydning for din evne til at amme. Der vil komme et ar rundt om brystvorten, neden under denne, og i visse tilfælde ved stort brystløft hele vejen i folden. Det er uforudsigeligt hvordan arrene bliver, idet det er individuelt. Der kan gå op til 1-1½ år før man kan vurdere dette, og i en periode kan arrene blive ganske tykke og røde. Der kan være noget manglende sårheling, og små sår i syningerne, som tager noget længere tid at hele. Der kan optræde betændelse og lige efter operationen kan der være tale om en efterblødning der operativt skal udtømmes. I tilfælde af betændelse, kan dette oftest klares med penicillin eller tilsvarende. Der kan forekomme lidt skævhed, eller at formen på det brune uden om brystvorterne kan blive lidt ovalt eller hjerteformet.

Vi anbefaler brug af arplaster, når arrene er helt ophelede.

Ved store bryster kan der komme nogle sår underneden, idet noget af huden kan dø, som følge af stramningen omkring. I tilfælde af betændelse, kan dette oftest klares med penicillin eller tilsvarende.
Man skal passe på arrene det første års tid, så undgå sol og solarium. Man skal være klar over at en operation for brystløft ikke holder livsvarigt, og at brystet ikke forbliver i samme position, som lige efter operationen, da tyngden, aldersforandringerne og huden slappes, og hen af vejen vil brystet kunne hænge lidt, men næppe i samme grad som før operationen.

Efter operationen

Du skal have BH på nat og dag i 3 mdr. Du kan selvfølgelig tage den af, når du skal i bad, hvilket du kan gøre dagen efter operationen. Afhængigt af om du har et let arbejde uden de store fysiske udfoldelser, skal du regne med sygemelding i 3-7 dage, og trådene skal fjernes efter 14. dage. I nogle tilfælde syr vi med tråd der opløser sig selv. Undgå sport i 30 dage, men almindelige dagligdags gøremål, kan du gøre allerede efter et par dage. Plasteret, der er sat på umiddelbart efter brystløftet, kan tåle bad, og skal først fjernes samtidig med trådene. Er der brugt den nye teknik vil arret de første 3 mdr. se noget underlig og rynket ud, men dette glatter sig. Tidvis kan der være en lille hudtut, som vi fjerner i lokal bedøvelse, men dette er kun et minimalt indgreb.

Smerterne er svage til moderate.