For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Brystreduktion

Patientinformation

Patientinformation

Om operationen

Inden operationen tegnes på brystet for at markere det væv, der skal fjernes, og hvor brystvorten skal sidde. Der tages et før foto. Operationen vil stort set altid blive foretaget i fuld bedøvelse. Operationen varer 1½-2 timer, og efter operationen vågner man op med enten en forbinding eller en god støttende BH.

Komplikationer og bivirkninger

Alle operationer har en vis risiko for komplikationer. Ved brystreduktion er en af de hyppigste komplikationer efterblødning, der viser sig ved at det ene bryst vokser, og bliver spændt som følge af en indre blødning. Risikoen for efterblødning er især stor, hvis man er i den periode hvor man sædvanligvis har brystspænding i forbindelse med menstruation. Efterblødning udtømmes ved et lille operativt indgreb, nogen gange i lokal bedøvelse og nogen gange i fuld bedøvelse.

Når brystvorterne flyttes, bliver de ikke skåret af, men sidder på en vævsstilk og blodforsyningen til denne vævsstilk, kan i visse tilfælde være dårlig eller blive afklemt, når brystvorten flyttes opad. Dette kan resultere i at dele eller hele brystvorten visner, og der kommer et sår, som skal hele Det er dog heldigvis sjældent, men kan forekomme. En meget hyppig mindre bivirkning er, at sårene ikke lige heler helt perfekt i løbet af de 14 dage, men der resterer små sår i arlinierne, som først heler efter 1-2 mdr. Dette er nu et relativt nemt problem, og man kan leve som normalt og tage bad, og blot sætte et plaster på de små områder, hvor der er sår.

Som ved alle operationer, hvor der skæres, vil der komme ar. Nogen heler rigtig pænt og nogen heler grimt. De fleste ligger et sted imellem. Ar ved en brystoperation vil altid være synlige. Det er derfor godt, hvis det er muligt at anvende den nye teknik, hvor der kun kommer ar rundt om brystvorten, og lige under denne. Man skal regne med at der kan gå et helt år, inden man endeligt kan vurdere arrene. Endvidere kan der forekomme infektion, eller en vis skævhed, især hvis brysterne som udgangspunkt havde en let asymmetri. Det tilstræbes altid at operere med en amme- bevarende teknik, men der er risiko for at man ikke kan amme efter en sådan operation. Følesansen i brystvorten kan helt eller delvist forsvinde. I visse tilfælde bliver følesansen bedre, og brystvorten mere følsom.

Efter operationen

Selv ved store brystreduktioner er der normalt ikke de store smerter. Er busten bundet godt op, eller sidder i en god støttende BH, er smerterne til at klare, oftest bare med Panodil, eller en smule stærkere. Man skal regne med at være sygemeldt i 1-2 uger, lidt afhængig af barmens størrelse og operationens størrelse. Der kan naturligvis ikke dyrkes sport før alle tråde er fjernet, og de næste 3 mdr. skal der gerne anvendes BH nat og dag, for ikke at give træk på arene, som derved kan blive yderligere bredde-øgede.

I ophelingsperioden op til mange mdr., tidvis i 1-2 år, kan man af og til føle en sitren eller en let smerte, og det skyldes fremvoksende nerver. Dette er i øvrigt helt ufarligt, men kan tidvist være lidt ubehageligt. Arrene kan ligeledes klø og undervejs kan de blive ganske tykke og røde, men dette aftager i løbet af 1-års tid. Trådene fjernes normalt efter 2 uger; i nogle tilfælde anvendes en tråd der forsvinder af sig selv. Anvendes den arbesparende teknik, er arret fra brystvorten og ned til folden meget rynket i op til 3 mdr. efter, men retter sig forbavsende pænt ud. Under alle omstændigheder kræver det tålmodighed indtil alt falder til ro.

Varighed: Permanent forandring.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.