For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Udskiftning af implantater

Patientinformation

Patientinformation

Om operationen

Selve operationen er ofte lidt vanskeligere end blot at lægge nye proteser ind. Den gamle og ofte ødelagte protese skal fjernes. Al silikone skal renses ud og bindevæv, der indeholder silikoneknuder, forkalkninger og andet skal fjernes. Tidvis skal al bindevæv omkring den gamle protese fjernes og dette kan øge risikoen for efterblødning, og ikke sjældent kan det være nødvendigt at lægge dræn.

Valg af protese

Det er ofte klogt at vælge en protese, der er større end den der lå tidligere, da hulrummet efter fjernelse af protese og bindevæv kan være større. Under alle omstændigheder er det vigtigt at kende den nøjagtige størrelse af den gamle protese inden udskiftningen. Ofte vil anatomisk formet proteser give et pænt naturligt udseende.

Er vævet meget tyndt efter der er fjernet bindevæv, kan det også være klogt at vælge skærefast silikone, da det holder formen og ikke folder.

Vigtigt at vide

Det kosmetiske resultat bliver oftest pænere end det var med den gamle protese, men der er tilfælde hvor det ikke er muligt at få et topresultat, men dog et acceptabelt resultat.

Læs også afsnittet om Brystforstørrelse for mere info om implantattyper, eller generelt om brystforstørrelse på SUNDHED.dk

Komplikationer

Se venligst under punktet brystforstørrelse og læs her om risici og komplikationer, da de i princip er de samme som ved udskiftning

Varighed: Som udgangspunkt siger vi, at implantaterne kan holde 10-15 år, men er der ingen problemer med dem og du ikke mærker nogen forandringer i dine bryster, behøver de ikke udskiftes.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.