For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Fedtsugning

Patientinformation

Dette er en generel patientinformation om fedtsugning. Når du har læst denne information, vil du forhåbentlig have mere viden om fedtsugninger. Aller først vil vi gerne slå fast, at fedtsugning kun kan fjerne en fedtansamling, og kan ikke erstatte en slankekur.

De områder hvor man typisk kan have en generende fedtansamling er ved såkaldte ridebukselår, inderlår, inderknæ, fedt ovenfor knæet, dansehåndtag, nedre mave, øvre mave, bryster hos mænd, bh-deller hos kvinder, fedtansamlinger på ryg, overarme og lægge. Endvidere kan der være mindre fedtansamlinger i ansigtet så som hage og kinder. For at være en velegnet patient skal du være nogenlunde normalvægtig eller kun moderat overvægtig, have en veldefineret fedtbule, der kan fjernes således at din silhuet og dit udseende bliver pænere.

Der kan være forskellige årsager til fedtansamlingerne. Nogle kvinder har helt naturligt fedtdepoter på lårene, inderlår og dansehåndtag selv om de egentlig er slanke ellers. Efter fødsler har mange kvinder ofte tendens til at få lidt fedtansamling på nedre mave og er kede af den delle, der fremkommer især i siddende stilling. Efter vægtøgning og siden vægttab sidder der ofte lidt fedtdepoter rundt omkring, man med fordel kan fjerne. I nogle tilfælde er det nødvendigt at kombinere forskellige operationer med fedtsugninger for at opnå et rigtig godt resultat.

Operationen

Før operationen tegner plastikkirurgen – i samråd med dig, de områder op, som skal suges. Vi tager et før-billede, hvorefter du ledsages til operationsstuen. Inden fedtsugningen vaskes du af – enten i stående eller liggende stilling.  Efter afvaskning og i nogle tilfælde før afvaskning bliver du fuldt bedøvet eller lokalbedøvet. Skal du lokalbedøvelses får du nogle små stik i huden, hvor man siden hen laver et hul. Dette kan føles lidt ubehageligt. Gennem dette lille hul indføres et langt rør, og der injiceres lokalbedøvelse i hele området. Efter ca. 15-30 min. begynder operationen.

Ved fuld bedøvelse mærker du selv sagt ikke noget. Er du lokalbedøvet, kan der tidvis forekomme smerter under fedtsugningen, men dette kan vi afhjælpe ved at vi umiddelbart giver noget mere lokalbedøvelse. Er det kun små områder, du skal have fedtsuget eller er det smårettelser efter tidligere fedtsugninger er lokalbedøvelse klart at foretrække, mens større fedtsugninger bør foregå i fuld bedøvelse. Efter operationen får du en bandage på, som tages på som et stykke tøj. En fuld bedøvelse koster kr. 3.500,-

Komplikationer og bivirkninger

Det er sjældent, der ses komplikationer ved fedtsugninger. Der kan opstå lidt betændelse ved indstiksstederne – i værste fald betændelse i hele det fedtsugede område. Dette sker som sagt meget sjældent, og kan behandles med antibiotika. Der kan komme lidt blødning, eller der kan komme væskeansamlinger. Disse kræver sjældent operativ udtømning. I ekstremt sjældne tilfælde er der i udlandet set tilfælde med en fedtblodprop med dødelig udgang.

Den hyppigste bivirkning er lidt ujævnheder, der ofte kan rettes med en minifedtsugning i det ujævne område. Dette gør vi uden beregning efter 6 måneder. I sjældne tilfælde kan der være lidt pigmentforandringer i arrene, hvor sugningen er foregået. Dette kan afhjælpes ved at vi skærer arret ud og syr sammen igen. Alt i alt er fedtsugninger udført på raske normalvægtige til moderat overvægtige mennesker kun forbundet med meget få og sjældne komplikationer og bivirkninger.

Efter en fedtsugning

Det er vigtigt at du går med bandagen i 3-4 uger. De første 3 dage hele tiden og derefter kan du tage bandagen af, vaske den og selv tage et bad. Herefter anvender du den nat og dag, bortset fra når du skal i bad. Smerterne kan som oftest klares med Panodil, men nogle gange er det nødvendigt med lidt stærkere medicin. Du vil naturligvis være øm i det fedtsugede område i indtil flere uger efter, idet det kan sammenlignes med et stort blåt mærke. Der vil også være en misfarvning, som starter i det blå og senere går over i grønt og gult. Undervejs vil du også kunne mærke vævet som knudret hårdt og hævet.

Det er vigtigt at du gør sig klart, at du først kan se det endelige resultat efter 3-6 måneder, og er det nødvendigt med enkelte rettelser kan vi først gøre dette efter minimum 6-12 måneder. Det er fornuftigt med 3 dages sygemelding med mindre der er tale om helt små fedtsugninger, hvor du i og for sig kan gå på arbejde og genoptage normale funktioner dagen efter.
Appelsinhud og blodsprængninger forsvinder ikke ved en fedtsugning. Nogle anbefaler massage i efterforløbet, men dette skal du i så fald først begynde på 3-4 uger efter, når de indre sår er helet. Trådene fjernes efter ca. 10 dages tid.

Varighed: Hvis du ikke tager på i vægt er forandringen permanent.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.

Priser

Fra kr. 8.500,-