For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Maveplastik - mini

Patientinformation

Patientinformation

Operationen

Operationen foretages enten i fuld bedøvelse eller i lokal bedøvelse, og foregår ved at man bortskærer hud og fedt, og derefter syer sammen. Dette vil selvfølgelig medføre et ar fra side til side hen over nedre del af maven, lige over pubesbehåringen.
Inden operationen optegnes det overflødige hud og fedt, og der tages evt. et foto.
Operationen varer 1 times tid, og er et relativt enkelt indgreb, idet det kun handler om at skære hud og fedt væk, og derefter sy sammen. Der skal ikke flyttes rundt eller ændres som sådan.

Komplikationer og bivirkninger

Som ved alle operationer er der altid en lille risiko for efterblødning, betændelse, forsinket sårheling, især da det handler om fedtvæv der skal vokse sammen. Betændelse kan klares med penicillin og efterblødning kræver nogle gange operativ udtømmelse. Manglende sårheling behandles løbende.
Der vil naturligvis altid være et ar, der kan se lidt forskelligt ud, afhængigt af hvordan du danner ar. Endvidere kan der opstå lidt skævhed, og i visse tilfælde er der nogen der måske kan blive lidt utilfredse med, at der ikke er taget nok.

Efter operationen

Trådfjernelse efter 14 dage. Du kan tage bad dagen efter og tidvis vil der være en forbinding. Er der tape på, skal det blive på indtil trådfjernelse. Tidvis kan der blive syet med selvabsorberende tråde. Muligvis vil du få et mavebælte for at understøtte de to sårflader. Der er ikke nogen nævneværdige smerter, men selvfølgelig et ubehag som ved alle operationer.
Smerterne er moderate, og du skal anvende en komprimerende forbinding 1-3 uger. Ingen sport eller hård fysisk aktivitet den næste måneds tid. Du bør nok lidt afhængig af operationens størrelse holde 3-7 dages sygemelding. Du kan tage brusebad dagen efter, og lave helt almindelige stille og rolige ting. Undgå muskeltræning og kraftig fysisk aktivitet den første måned.

Varighed: Forandringen er permanent.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.