For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Mænd

Brystreduktion, mænd

gynækomastiMandebryster / brystudvikling hos mænd

– kaldes gynækomasti på latin. Dette betyder at mænd har unormalt store bryster. Dette kan skyldes, at mænds brystkirtel er forstørret, at der er for meget fedt, eller en kombination af begge dele. I puberteten får mange drenge undervejs en lille brystknude, men denne forsvinder ofte af sig selv.

Det siger sig selv, at de fleste mænd er rigtig kede af at have bryster, og derfor ønsker at få deres mandebryster fjernet ved operation.

Årsager til gynækomasti / mandebryster

Type 1 er den gynækomasti som opstår naturligt i puberteten, og i stedet for at forsvinde vedbliver den med at være der. Det er typisk en lille hård kirtel, som kan variere fra 1-5 cm i diameter. Symptomerne er typisk ømhed, og at brystvorten falder frem og bliver stor i varmt vejr, hvilket giver anledning til kosmetiske gener, især på stranden om sommeren.

Type 2
er de bryster der opstår senere og er forårsaget af en ydre årsag. Det er helt typisk anabolske steroider, som mange unge mænd tager for at øge deres muskelmasse. Dette kan ofte give anledning til brystkirtelforstørrelse og bryster. Også visse proteinpulverer indeholder steroider, så man uforvarent kommer til at tage steroider. Alkohol og hash er andre årsager til udvikling af brystkirtel hos mænd.

Type 3 er den gynækomasti der opstår i forbindelse med fedme, dvs. at der simpelthen er for meget fedtvæv i området, så det til sidst er så stort som et kvindeligt bryst.

Endelig kan der være kombinationer af disse 3 typer.

Man kan fjerne kirtelvæv operativt eller ved sug. Læs om brystreduktion operationsmulighederne for mandebryster i patientinformationen til venstre.

Pris:

  • Fjernelse af kirtel og/eller fedtsugning, Lokalbedøvelse – kr. 19.000
  • Fjernelse af kirtel og/eller fedtsugning, Fuld bedøvelse – fra kr. 24.000