For mere info kontakt os på

(+45) 33 21 20 03
info@hopl.dk

Brystreduktion, mænd

Patientinformation

Patientinformation

Operationen

Operationen kan foregå i lokal bedøvelse eller fuld bedøvelse. Afhængigt af årsagen til brystudviklingen hos mændene, skal man enten skære kirtlen ud, fedtsuge eller som oftest en kombination af begge.

Inden operationen optegnes området, og efter bedøvelsen er lagt, eller patienten lagt til at sove, går operationen i gang. Oftest skal man bære en komprimerende forbinding i 1-3 uger efter. Arret bliver lagt i den nedre del af det brune omkring brystvorten, således at det ligger lige i overgangen og bliver rimeligt usynlig. Brystkirtlen friskæres, men brystvorten bevares.
Området omkring bliver fedtsuget enten før eller efter kirtelfriskærelsen.
Såret sutureres og operationen er færdig.

Komplikationer og bivirkninger

Efterblødning kan forekomme og ses ved, at der dannes en bule under brystvorten, hvor blodet er samlet. Dette kræver tidvis en operativ udtømmelse, eller i nogle tilfælde kan det blot klemmes ud. En bivirkning er, at selve brystvorte området bliver lidt indtrukket som følge af, at der er fjernet væv underneden, hvor kirtlen lå. Dette er nu sjældent noget stort problem. Arret bliver som regel pænt. Følesansen i brystvorten kan ændre sig, og der er også altid risiko for infektion. Ofte er der ubehag og lette smerter i lange perioder efter, men ikke noget, der begrænser én i ens gøremål.

Efter operationen

Smerterne er moderate, og du skal anvende en komprimerende forbinding 1-3 uger. Bør nok lidt afhængigt af operationens størrelse holde 3-7 dages sygemeldning. Du kan tage brusebad dagen efter, og lave helt almindelige stille og rolige ting. Undgå muskeltræning og kraftig fysisk aktivitet den første måned.

Varighed:  I meget sjældne tilfælde kommer kirtlen igen, men ellers er det permanent.

Vigtig information: Du skal vide, at du er velkommen til at tage en bisidder med (ven, veninde, familiemedlem) med til konsultationen. Du skal også vide, at du skal have 1 uges betænkningstid, inden du endeligt kan give samtykke til operation.